От х:

Днес в x:

Хор „Незабравки” възхити публиката на фестивал в Гърция

    Дамски хор „Незабравки” към НЧ „Обединение 1913” с ръководител Марин Владинов се завърна с плакет за участие от IV международен хоров фестивал  „Музика и море”, който се проведе от  8 до 13 юни 2015 г.  в Паралия Катерини, Гърция. Мнението на оганизаторите е, че нашият хор се е представил блестящо. Певиците ни се представиха с  обработка на народни, естрадни и църковни песни.

    В програмата на фестивала участваха още хорови състави от  България, Босна и Херцеговина, Латвия, Литва, Сърбия. Гласовитите певици от Кърджали получиха покина за участия във фестивали в  Охрид и в Шумен.

    Дамски хор „Незабравки” се създава през 1967 г. към училище „Митко Палаузов” Кърджали. До момента диригент и художествен ръководител на хора е един от създателите му Марин Владинов. През 1972 г. съставът преминава към туристическо дружество „Мирчо Спасов”. Участва в хорови фестивали в България, Германия, Чехословакия, Гърция. От 1996 г. работи към народно читалище „Обединение 1913” Кърджали. Има записи в радио София, радио Стара Загора. Изнася концерти в зала 1 на НДК, зала “България”, участва в съвместни концерти с хорове от страната и чужбина. Има редовни концертни участия в културния календар на града. В момента корепетитор и композитор  на много от песните на състава е Радост Попова.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини