От х:

Днес в x:

Регата „Арда 2015”стартира на 13 юни, искат застраховки на участниците

Традиционната регата „Арда” стартира тази година на 13 юни от хижа „Боровица”. ”Арда-2015” ще се проведе от 13 до 20 юни по река Арда и прилежащите й язовири.Целта й е да се популяризира флората и фауната, природните и историческите дадености по поречието на реката и тяхното опазване и съхраняване, да се опознаят красотите на река Арда и прилежащите й язовири „Кърджали”, ”Студен кладенец” и „Ивайловград”, Водното огледало в Кърджали, да се популяризира водния туризъм.

Първият бивак ще бъде изграден на 13 юни на хижа Боровица, където ще се регистрират участниците. На 14 юни ще бъде откриването на похода и техническата конференция. На 15 юни се придвижда преход по яз.”Кърджали”. На 16 юни участниците ще плуват по Водното огледало.На 17 юни са на бивак на яз.Студен кладенец. На 18 юни ще се спуснат по този язовир. На 19 юни са на бивак на яз.”Ивайловград”и ще го преплуват.Регатата се закрива същия ден  в ресторант „Армира” в Ивайловград.На 20 юни участниците отпътуват.

  В регатата имат възможност да вземат участие клубове и дружества от страната с добра и обордвана материална база/спасителни ризи,обезопасени лодки/.Участниците задължително трябва да умеят да плуват.Всеки участник трябва да има застраховка.

Организационните разходи са за сметка на организаторите, а разходите за участие за сметка на участващите клубове или на самите участници.

Тази година организатори на регатата са Община Кърджали, Българска федерация по туризъм, Туристическа асоциация „Перперикон”,,Туристическо дружество „Кърджали”,Воден клуб –Хасково.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини