От х:

Днес в x:

От днес се пуска в движение дясното платно на автомагистрала "Марица"

От днес ще бъде пуснато движението по новото дясно платно на АМ "Марица" между Свиленград и Капитан Андреево - от км 99+820 до км 108+510, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Обща дължина на отсечката е 8.6 км. Проектът е изпълнен със средства от републиканския бюджет по програма "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура". С въвеждането му в експлоатация по автомагистрала ще се пътува от Димитровград до ГКПП "Капитан Андреево". Инвестицията в дясното платно е за близо 28 млн. лв.

Очаквано пускането на отсечката ще бъде съпроводено с официална церемония и водосвет. 

Изпълнител на обекта е "ПСТ Груп" ЕАД ("Пътни строежи", Пловдив и "ПСТ Холдинг" ЕАД). Строителният надзор е осъществен от "Пътинвестинженеринг" ЕООД, а авторският от "Пътпроект" ЕООД. Лявото платно на АМ "Марица" от 99-ти до 108-ми километър е изградено през 80-те години. Строителството на дясното започва през 2013 г. след като правителството осигури средства за стартиране на строително-монтажните работи.

АМ "Марица" е по протежението на Трансевропейската транспортна мрежа и ще свързва АМ "Тракия" при пътен възел "Оризово" с Капитан Андреево на българо-турската граница. Част е от европейския транспортен коридор №IV и от Трансевропейската автомагистрала "Север-Юг". Общата дължина на АМ "Марица" от връзката с АМ "Тракия" до ГКПП "Капитан Андреево" е около 117 км.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини