От х:

Днес в x:

Не е ясно кой ще издава лични документи след април 2016-та

За невъобразим хаос в системата за издаване на документи предупреди червеният депутат Красимир Янков.

Той използва присъствието в НС на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, за да постави въпроса заизтичането на договора със Siemens - фирмата, която в момента издава личните документи.

По думите на Янков, срокът на действие на договораприключва през април 2016 година. Оказва се, че не е стартирала новата обществена поръчка за това кой ще издава документите за самоличност, след като договорът със Siemens приключи.

Има реална опасност след април 2016 да няма кой да издава личните документи.

В кулоарите на НС силовият министър отказа да отговаря на този въпрос нито пък да обясни дали времето, оставащо до април ще е достатъчно, за да стартира и да се финализира процедурата навреме.

Иначе поводът на Красимир Янков да „захапе” вътрешният министър по темата бе продължаващият хаос с издаването на личните документи.

Съществуват опашки в определени региони при издаване на български лични документи, призна министър Бъчварова. Това обаче не можело да се определи като хаос.

Увеличават се щатните бройки на служителите в тези места, обясни още вътрешният министър. 30 допълнителни места са разкрити, стана ясно от отговора й. Служителите работят с удължено работно време и без обедна почивка. Целият процес се следи, изтъкна вицепремиерът. Това било приоритетна политика в момента за МВР.

Червеният депутат Красимир Янков заяви в реплика: „Добре е, че не се оправдавате със системата Siemens и най-вероятно във вашето ведомство и от вас, персонално няма безотговорно бездействие по отношение на договора със Siemens, който изтича през април месец следващата година”.

Ако се прекрати този договор, изтече му срокът и няма следващ, то ще настъпи хаос такъв, какъвто не сме и очаквали, подчерта червеният депутат.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини