От х:

Днес в x:

Сирийка пред помятане иска да бяга от АГО

Бежанките не искат да си пускат децата в болница, твърдят лекари

Бременна сирийка не ще и не ще да стои в хасковското родилно дори това да означава, че ще загуби бебето си. 25 годишната Назмие* е бременна във втория месец, но прокървила и била насочена светкавично към АГО. Спорно е дали жената щяла да влезе въобще, но и общото й състояние било влошено-повръщане и падане на кръвното. Назмие била доведена в Хасково където я стабилизирали със системи и медикаменти. Малко след като и светнало пред очите, тя опитала да избяга. Нещата се влошили от вчера, когато на карка пристигнал мъжът й, автентичен сириец от аграрен район нейде дълбоко в сирийската провинция. Естествено не знаел и бъкел от друг език освен своето наречие, но и така било ясно какво говори-подкоросвал жена си да се маха. Положението на бременната обаче е нестабилно и изисква наблюдение, защото има риск не само за плода ами и за самата нея, опасяват се лекарите, които засега озаптяват арабина. На помощ е изпратен и преводач.

Здравната култура на бежанците е трагична, потвърждават лекари от болничната и доболничната помощ които от доста време вече си имат работа с арабски пациенти. Сите мюсюлмани отказват да пускат жените си в болница, но по-лошото е, че майките не искат да водят децата си за хоспитализация. Ако поради форсмажорни обстоятелства все пак са настанени в отделение, бягат оттам пир първа възможност най-много след два-три дни, независимо какъв период на лечение изисква заболяването.

Че майките могат да бъдат безотговорни дори към още нероденото си дете свидетелства куриозен случай от миналия месец. Млада иракчанка тръгнала да форсира държавната граница в Сакар докато била в 9-я месец. Заедно с група бежанци тя не се поколебала да прескача високата телена ограда монтирана в района. Някъде по време на усилието получава контракции и тръгва да ражда още там на полето. За щастие на самите бежанци ги засича Гранична полиция. Родилката е докарана в Хасково за отрицателно време, точно за израждането на здраво момченце с мерки 52 см и 4.350 кг. Майката и детето са добре, но се наложило да бъдат изпратени в центъра от затворен тип в Любимец, за изясняване на самоличността. Освен много бременна, иракчанката тръгнала към България и без пари и документи.

Г.Христов

...и тръгват на щурм през границата с кърмачета или бременни в последния месец
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    No
    Nostradamus
    24 -11
    15:20, 3 юни 2015
    Добитък! Цялата тая паплач остава завинаги наша. Сега освен на претопяване от циганите сме пред претопяване и от мюсюлманския добитък и близкия и среден изток.
    Бог да пази България, щото явно ние не можем!
    • Jh
      jh
      8 -3
      19:58, 3 юни 2015
      добитък при хайвани отива . СЛАБА дъпжав ПРОСТ народ,,, не народ а МЪРША
    • Се
      СЕЛЕНЖЕР
      7 -5
      21:18, 3 юни 2015
      Абе гоше,каква здравна и каква култура изобщо може да има пясъчен индивид с ограничителна религия изповядваща фанатична омраза особено към православните християни...ами престанете да сравнявате животните с човека...на тия и нашите ******и им липсват между пет и десет хиляди години еволюция,за да стане човек...как може вода и олио да се пълнят в един съд и да се тюхкаме,че водата станала за изхвърляне...ами прочетете големия труд на хитлер-моята борба,там всичко е казано научно,че не трябва да се смесват расите и народите,защото това е гибелно за евоелиралата част от човешката цивилизация...
  • 2
    Кр
    Крум
    16 -8
    16:25, 3 юни 2015
    какво ги мислите, да ходят и да се оправят както могат! бати и едноклетъчните организми ти му помагаш, то рита
    • Ka
      KAZVAM ISTINATA VINAGI
      1 0
      22:02, 4 юни 2015
      Какво им помагаш бе, иди да видиш в Хасковското АГО какво им причиняват тогава говори... оставят мъртъв плод в жена седмици наред, израждат деца като не чакат контракциите ами направо порят за 12 шева, удрят шамари на родилки, на малките бебета им казва Кехайов малки "путки". Голяма култура кой иска да ражда тука или да спи в стаите с мухал. НЯмам думи...
  • 3
    Ви
    винету
    14 -10
    16:27, 3 юни 2015
    Една брадва в ******* и от там на екарисажа това не са хора а сган
  • 4
    Ге
    Георги Иванов
    12 -4
    17:28, 3 юни 2015
    Това са новите българиииииииии колкото и да не ни се иска така е
  • 5
    ..
    ....
    12 -1
    19:18, 3 юни 2015
    1.Задачата на един журналист е да информира,без да провокира.
    2.За съжаление ДЪРЖАВАТА е отражение на хората живеещи в нея, когато хората са масово невежи,злобни и не виждат по далеч от носа си, то и животът в нея ще е такъв.
  • 6
    Si
    SIKIIMOW
    7 -4
    19:48, 3 юни 2015
    Какъв *** търси тук??? Да мре ,,,да помята и да я няма в свята за нас майка българия !вън тази измет....
    • Да
      Данети
      7 0
      20:23, 3 юни 2015
      Катето(учителката от Харманли) да утеши мъжественния агро-бик от дълбоката провинция.Па може и да му роди 5-6 дечица.
  • 7
    Ss
    ss-23
    3 0
    22:06, 3 юни 2015
    то това Кате се изгуби.Може би се е взела с някоя чалма и затова и е забранено всичко човешко,затова я няма.И по-добре.
  • 8
    Ня
    няма смисал
    4 -1
    22:07, 3 юни 2015
    няма ханта манта , корема зареден война мойна фарлят ватре , ваобще не ги ебе как ще се гледат тея деца , като кучетата са тези ужас
  • 9
    Сл
    славчо
    0 -6
    23:58, 3 юни 2015
    Вие гявурчета ямали да се оправите,пак щева псува... Виж коментара
  • 10
    Ve
    velomaster
    1 0
    09:00, 4 юни 2015
    олеле майко тази граница охрана няма ли бе!По мое време всеки наборник с калашник щеше да стреля на месо,а сега-трагедия!Явно държавна политика!
Последни новини