От х:

Днес в x:

Божидар Димитров: Груевски знае, че е българин

И премиерът Груевски, и лидерът на опозицията Зоран Заев казват, че знаят, че по произход са българи, но този, който първи го каже, става жив политически труп.
Така коментира въпроса за македонските нагласи спрямо България директорът на НИМ проф. Божидар Димитров пред Нова телевизия.

Той добави, че Македония е изкуствен политически продукт, създаден от Коминтерна. Според него тя била последният остатък от комунизма и неговата организация. 

Професорът направи сравнение, че "един голям музей спи под слънцето и това е Македония".

"Забелязахте ли липсата на ентусиазъм на този митинг (снощи в подкрепа на премиера Никола Груевски - бел. ред.) Това са насила докарани хора, мотивирани от желанието да не си загубят работата. Пък си е и разходка до Скопие", добави Димитров. 

По думите му Груевски опитва да се предпази от съд и затвор и иска да разпали етнически конфликт, с цел да отвлече вниманието. 

Снощи премиерът заяви пред хилядите си поддръжници, че Македония не е Никола Груевски или Зоран Заев. 

"Ето това е Македония, тези хора - вие сте най-добрият отговор на всички, които дърпат конците и си мислят, че могат да ни пречупят, да ни промият мозъците, да ни измамят с манипулирани аудиозаписи, да ни плашат с терористични банди
", каза той в обръщение от трибуната пред парламента в Скопие.

Министър-председателят на Македония бе категоричен, че няма да подаде оставка.

Около 1000 демонстранти си устроиха палатков лагер пред сградата на правителството и обещаха да стоят там, докато Груевски не подаде оставка.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини