От х:

Днес в x:

Атанасов: Проблемът на КТБ не е внасянето на пари, а изнасянето

Това, което потъва покрай пикантериите, е заявлението на премиера, че до края на май, България ще сключи договор с известна международна фирма за проследяване пътя на тези пари.

„Проблемът на КТБ не е внасянето на пари, а изнасянето. Този скандал на част по лъжичка и изпускането на определена пикантна информация има за цел отвличане на вниманието от съществения въпрос кой открадна 3 милиарда от тази банка и къде са тези пари.” Това заяви ген. Атанас Атанасов в ефира на Нова телевизия.

„Това, което потъва покрай пикантериите, е заявлението на премиера, че до края на май, България ще сключи договор с известна международна фирма за проследяване пътя на тези пари. Това беше едно от исканията на Реформаторския блок още в предизборната ни кампания и се радвам, че това ще се случи. Парите не са загубени, тогава ще стане ясно кой кой е в тази игра. Убедени сме, че КТБ беше банката на властта, но също така и на ДПС, оттам изтекоха много пари в обръчите от фирми чрез схеми. Сега вместо да търсим къде са тези пари се занимаваме със списъци.” уточни депутатът от Реформаторския блок.

„Относно списъците със специални сметка – не знам колко е вярна, но нека се разкрие банковата тайна, нека паднат маските. Имам притеснение, че от юли 2014, когато екипи на прокуратурата влязоха в банката, не съм сигурен дали може да получим цялата информация.” заяви депутатът. Според него оттам се изпуска контролирана информация, за да се създават определени обществени настроение и може прокуратурата да е замесена, защото тя съхранява тази информация.

„По време на заседание на комисията КТБ в Парламента стана ясно, че една важна информация е потънала. В доклад на ДАНС, който проследява дейността на банката, казваше, че сакралната дата е 14 юни 2014, когато имаше зрелищно влизане в офисите на Бромак. Никой не ми каза дали и откъде е била подаден оперативната информация. Би следвало да се изисква специален доклад, който да се внесе от главния прокурор. Имам съмнение, че целият този скандал е провокиран от поведението на прокуратурата.” беше категоричен ген. Атанасов.

Той коментира и здравната реформа: „Важното е, че премиерът я подкрепя. Отношението на Цветанов си го обяснявам с факта, че вече влизаме в предизборна кампания, а ние сме конкуренти и чрез „приятелски огън” се опитват да криминализират успехите, които имаме. Относно кмета на Хасково – Георги Иванов - не мисля, че е ахилесова пета, а по-скоро опит за отклоняване на вниманието, той може да спечели изборите.”

„Не съм ентусиазиран от кандидатурата на Соломон Паси. Трябва да се ръководим от принципа – да намерим подходящия човек за определената работа. Партията, която има най-голяма тежест в София е ДСБ, тя е по-голяма от тежестта на всички други партии от РБ. ДСБ има най-малко още един по-подходящ кандидат. Не може да го подкрепим Паси, защото не може да получи и половината от подкрепа, която би получил наш кандидат. Трябва да се отнесем сериозно в София, където подкрепата е голяма за нас. Една от кандидатурите, която е много подходяща е Вили Лилков.

Относно изказването на Местан, че сме деформатори – ние сме основна тяхна мишена, защото „по безплодно дърво никой не хвърля”. Ние искаме реалното изваждане на ДПС от властта. В момента Местан се моли и подмазва на ГЕРБ, завърши той.

Източник: http://www.faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини