От х:

Днес в x:

Амнести: Имигрантите бягат от ужасните условия в Либия

Международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл" заяви, че имигрантите от други страни, намиращи се в Либия, са поставени в ужасни условия, поради което и са принудени да търсят път към други страни, предаде BBC.

Докладът на правозащитниците се основава на голям бройсвидетелски показания за отвличания, изнасилвания и мъчения спрямо имигрантите.
Голяма част от тези действия се извършват от работодатели, понеже в Либия имигрантите на практика не притежават законова защита.

В доклада на правозащитната организация се отбелязват и ужасяващите условия в местата за задържане, затворите и затворническите общежития за емигрантите.

Изпълнителният орган на ЕС смята да представи радикални предложения по въпроса за имиграцията, като налагането на квоти за приемането на имигранти на 28-те страни членки на евросъюза. Планът, който е подкрепян от Германия и има за цел да отговори на проблема с имигрантския наплив през Средиземно море, ще срещне ожесточена съпротива от новото правителство на Великобритания.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини