От х:

Днес в x:

Започват поетичните дни, посветени на Пеньо Пенев

Започват празниците на поезията, посветени на Пеньо Пенев в Димитровград. През 2015-та те са свързани с 85 години от рождението на поета.

Днес от 10:30 часа в зала "Гросето" ще бъдат връчени отличия на строители -ветерани, участвали в изграждането на Димитровград.

От 18:00 часа ще има музикално-поетичен спектакъл "Всеки своя пътека си има", който ще обхване различни аспекти на творчеството на Пеньо Пенев. Забавно-духовия оркестър е подготвил свои разработки по любими на поета мелодии.

Премиерата на Алманах "Димитровград е поезия", включващ актуално творчестно на местните поети и презентация на нова книга за творчеството на поета с ватенка ще се състои 18:50 и 19:00 часа.

 

 

 

7 май

Връчване на почетни отличия на членове на клуба на строителите ветерани „Пеньо Пенев”-Димитровград; Заседателна зала „Гроссето”-10.30ч.


Музикално-поетичен спектакъл „Всеки своя пътека си има…:–с участието на забавно духов оркестър- Димитровград; Лятна читалня на ГБ „Пеньо Пенев”.-18.00 час

Премиера на алманах „Димитровграде поезия” ; Лятна читалня на ГБ „Пеньо Пенев”- 18.50 часа


          Премиера на стихосбирка „Аз, глас и съвест на епохата. Пеньо Пенев-стихове”; ГБ „Пеньо Пенев”-Лятна читалня,            19.00 часа



8 май

Музикално-поетичен спектакъл „ПОСОКИ”

Владимир Пенев /художник/ - изложба живопис

Поезия на Пеньо Пенев в изпълнена на актьора Стойко Пеев

Алгоритъм енд блус Проджект

Георги Мархолев-глас, китара, хармоника

Мариета Янева- вокал, перкусии

Емилио Мархолев- бас, вокали

Ламбо Георгиев – барабани


ГБ „Пеньо Пенев”-Лятна читалня, 18.30 часа

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини