От х:

Днес в x:

Руснаци и германци се връщат на нашето море

Варна е подготвена за летния сезон. Това съобщи в морската ни столица министърът на туризма Николина Ангелкова. От началото на годината има ръст на заявения интерес към морските ни курорти от страна на германски туристи с 5%. Летовниците от Русия също се завръщат. Според информация от руските медии скокът на запитвания за почивки у нас е с 40%. С толкова са нараснали и туристите от Литва, Латвия, Молдова и Беларус, каза Ангелкова.


Във Варна Ангелкова се срещна с новия шеф на областната дирекция на МВР - старши комисар Даниел Пашов, който приветства инициативата на варненци да се справят с набезите на джебчийки срещу туристите с граждански патрули и активност в социалните мрежи. Полицията ще ги подпомогне с активна работа сред кримиконтингента и видеонаблюдение по софийски образец.


За първи път т.г. полицаи от вътрешността на страната няма да подсилват охраната в морските курорти. За тази цел ще се командироват служители от други районни управления на Варна. Целта е съставът да е лично отговорен, а контролът да е ефективен и бърз, обясни главният секретар на МВР Георги Костов. Запазва се обаче практиката за съвместни патрули с румънски полицаи на Златни пясъци.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини