От х:

Днес в x:

Проеменят наредби заради погрома от дървета по пътища и електропроводи

Ще бъдат подготвени промени в двете наредби – №8 и №16, които касаят сервитутите на електропроводи и пътища. Това обяви днес в Смолян премиерът Бойко Борисов, след среща с кметове от областта, кризисния щаб в Смолян и представители на институции, и фирми, ангажирани с бедствената ситуация.

 "Когато са връщани горите, сервитутите не са били уточнени", обясни премиерът и допълни:

„Електропроводите са начупени като клечки, цялата мрежа е срината. От вторник или ще има кабели, или ще доставим генератори“, посочи Борисов. той обясни, че сега са излезли наяве няколко проблема, които допълнително усложняват бедствената ситуация в Смолянско, а и не само.

"От десетилетия, когато са връщани горите, са връщани на по-хубавите места-около пътища и електропроводи, и сега има голям проблем с падащите дървета, а тук в региона има пътища с неуточнени сурвитути. Не е за вярване, но факт", коментира премиерът.

Той каза още, че от ЕСО /б.а. електросистемния оператор, който поддържа преносната мрежа/, са показали цели системни мрежи, в които "дърветата като клечки са начупени и паднали, това трябва да се промени", каза Борисов. Промените в подзаконовата нормативна база ще увеличат ширината на просеките, както и да се уредят сервитутите на пътища и елмрежа.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини