От х:

Днес в x:

Чехия задържа осъден за три убийства българин

Чешките власти задържаха българин, осъден на 16 години затвор за тройно убийство в Силистра. 25-годишният Георги Петров е умъртвил жертвите си по особено жесток начин с ритуални елементи, съобщиха след ареста медиите в Прага.

Случаят датира от 19 октомври 2010 г. Петров действал в съучастие с още двама души от крайдунавския град. Преди присъдата му да влезе в сила, той избягал от страната и бил обявен за издирване с европейска заповед за арест. Във фаталния ден Петров заедно с Радомир Иванов (23 г.) и Петър Христов (22 г.) влязъл в изоставена сграда на детско болнично отделение. Там те заварили тримата клошари Николай Николов (57 г.), Сабин Стоянов (61 г.) и Мамут Яшар (59 г.). Младежите, някои от които тогава били непълнолетни, се нахвърлили върху скитниците и ги смазали от бой. Ритали ги с обувки, налагали ги с дъски, докато изпаднат в безпомощно състояние. Двама от тях починали на място, а третият – в болница. Съучастниците на Георги получиха по 20 години затвор.

„По информация от българското правосъдие всичките три жертви били безпомощни и са убити по мъчителен и болезнен начин“, заяви след ареста на беглеца говорителят на чешката полиция Ивета Мартинкова. По време на издирването на Георги били установени няколко адреса в Европа, на които може да се крие. В крайна сметка е открит в Чехия. В четвъртък полицията го проследила до работното му място. Той се опитал да избяга, но бил задържан.

Българинът ще остане в ареста, докато чешките власти решат дали да го екстрадират у нас.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини