От х:

Днес в x:

Ансамбълът взе още два медала от Москва

Българките с пълен комплект отличия от Гран при на Русия

Световните шампионки от ансамбъла на България по художествена гимнастика спечелиха сребърния медал на пет ленти и бронзовия на обръчи и бухалки на финалите на отделните уреди в първия турнир за годината от сериите Гран при в руската столица Москва.

Възпитаничките на Ина Ананиева в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова допуснаха леки неточности на ленти и получиха оценка от 17.100 точки.

Златните отличия завоюваха домакините от Русия, а на трето място е Израел. На финала на два обръча и три чифта бухалки българките имаха две грешки и с оценка 16.950 точки заеха третото място. На първо място в този финал отново застана Русия със 17.350 т., пред Израел със 17.200 точки.

Българките си тръгнаха от Москва с пълен комплект от отличия, след като завоюваха златния медал в многобоя в първия състезателен ден. "Нашите момичета играха смело и вдъхновено, но допуснаха грешка.

Въпреки всичко сме доволни, защото това е блестящо начало на този важен сезон, в който Световното първенство в Щутгарт ще бъде квалификация за олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина", коментира председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

На финала при ансамблите девойки с пет топки България завърши на пето място, като младите ни грации изиграха страхотно почти цялото си съчетание, но на финала изпуснаха топка и получиха оценка 13.650 точки. Във финалите при жените шампионка на обръч стана Маргарита Мамун (Русия), а на топка Александра Солдатова (Русия).

Източник: http://www.novinar.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини