От х:

Днес в x:

На границата с Турция: Спипаха джихадистка с бебето й на път за Сирия

Все повече жени минават на страната на джихадистите


25-годишна французойка и невръстното й дете били задържани на ГКПП Капитан Андреево миналия вторник, след като се установил,о че момиченцето е пуснато за общодържавно издирване в Шенгенската информационна система. Майката имала забрана от френски съд да напуска родния си град Поатие, поради подозрения, че иска да се присъедини към бащата, който живеел в Сирия и за който френските служби имали информация, че се бие на страната на Ислямска държава. Майката поддържала връзки със съпруга си и затова френските фласти я някарали да подпише декларация, че няма да напуска Поатие и няма да опитва да се присъедини към съпруга си. Люси била подозирана и за връзки и контакти с ислямисти, поради което детето е било обявено в риск. Въпреки забраната да напуска града от 17-ти декември, малко по-късно, жената взела дъщеричката си на година и 4 месеца и напуснала родината.

Нататък пътуването и е обвито в мистерия. По някое време майката и детето се озовали в България, като по неофициална информация прекарала от 5 до 7 дни в ромската махала на Пазарджик. Впоследствие оттам я изпратили за Турция в кола с пловдивска регистрация. Именно в нея Люси и детето й били задържани на границата на 13-ти януари. Ден по късно, на 14-ти, дошло искане от френското министерство на правосъдието за отнемане на детето. То било иззето от социалните и настанено в Дом в Хасковско. Два дни по късно пристигнало решение на френски съд с който се отнемат родителските права на майката.

Този вторник, 20-ти януари, малката Авса* е предадена на френските власти и вече е в родината си. Любопитна е съдбата на майката. За нея не е било поискано екстрадирането и във Франция, по подобие на Фриц Жюли Жоашен. И той бе закован на ГКПП Капитан Андреево, заради предполагаемо отвличане на детето си и впоследствие обвинен и за връзки с джихадисти, включително и приятелство с един от братята Куаши. Жоашен обаче вече е във Франция и се готви за дело по обвинение, което може да му струва 10 години зад решетките. Люси обаче била...пусната без претенции. След отнемането на детето и заявили че може да ходи където си поиска. По непотвърдена информация, тя веднага поела по първоначалната си дестинация-Турция, а после и Сирия.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    20 -4
    17:05, 24 яну 2015
    Да да объркала се е...на всичко отгоре е мръсна ******ка,а като нашите ц***** се води,че е французойка...крайно време е еврейските приоми да спрат и всеки индивид да се нарича с истинското име и произход...
  • 2
    Ха
    хас-сан докан
    11 -2
    17:52, 24 яну 2015
    Невежи,същества от ада
Последни новини