От х:

Днес в x:

Горбачов предупреди: Не сваляйте Путин, ще стане изключително опасно

Според него, Путин е предотвратил разпадането на Русия
"Западът изолира Русия от решаването на глобални проблеми - от борбата срещу тероризма до опазването на климата. Мнозина в Германия искат да участват в едно ново разделение на Европа", заяви последният съветски лидер Михаил Горбачов в интервю за сп. "Шпигел".

"Явно германската концепция е санкциите срещу Русия да се затягат дотогава, докато руснаците залеят улиците и свалят Путин от власт. Грешка е да се прави опит за отърване от Путин. Това би било страхотна глупост и е изключително опасно!"

Според Горбачов, Путин е предотвратил опасността Русия да се разпадне:

"Това ще остане в историята като най-голяма заслуга на управлението му. Да, той посяга към авторитарни методи. Често съм се изказвал срещу подобен подход".

"Разширяването на НАТО на Изток разруши европейския ред за сигурност, който залегна в заключителния документ от Хелзинки през 1975 г. Разширяването на пакта на Изток беше обрат на 180 градуса. Когато като президент Дмитрий Медведев предложи да се изгради нова съвместна архитектура за сигурност, Западът отвърна с арогантност. Сега виждаме резултата. Конфликтът в Украйна не възникна единствено по политически причини. Да се твърди обратното, би било странно", коментира Горбачов

Според него, "санкциите за погрешен ход":

"Те са в ущърб на икономиката и на двете страни. Погрешно беше и да се изважда Русия от "Г 8". Това напомня на кървава мъст и не води до нищо. Санкциите не са инструмент, ако искаме да запазим добрите си отношения.

Длъжни сме отново да размразим отношенията си. Ние, руснаците, ще направим всичко необходимо. Мисля, че Русия насочва политиката си в тази посока. В Германия обаче изглежда се провежда състезание - кой ще заеме по-твърда позиция към Русия. Тази нова Германия иска навсякъде да се меси. С какво право взима отношение по Крим? Дори да е имало нарушения при референдума, вън от съмнение е, че хората ясно и еднозначно казаха, че искат да са част от Русия".

Източник: http://www.faktor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини