От х:

Днес в x:

Ердоган: Европа да не порицава Турция, а да решава собствените си проблеми

Европейските страни не бива да се опитват да се опитват да хвърлят порицания срещу Турция, заяви турският премиер Таип Ердоган, цитиран от агенция „Новости".

Изявлението беше направено във връзка с арестите на журналисти, които предизвикаха негативни реакции в страните от ЕС.

Припомняме, в южната ни съседка бяха извършени арести на редица представители на турски медии, много от които са обвинени в принадлежност към движението „Хизмет", свързвано в живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетулах Гюлен, сочен като противник на Ердоган.

„Ние не сме страна, която заслужава порицание от Европа и която за нея е изкупителна жертва. Дните на старата Турция свършиха." - заяви Ердоган в реч пред синдикална конференция в Анкара.

Той посъветва ЕС да се заеме със своите проблеми и в частност с расизма и ислямофобията.

По думите на Ердоган, арести на журналисти имало в ЕС и САЩ.
„Те мълчат когато това става в техните страни. Скриват станали в Израел случаи на убийства и изгнание на (палестински - б. р.) журналисти. Но не се притесняват да използват тези, които са били задържани в Турция и чиято дейност не е имала връзка с журналистиката." - каза още Ердоган.

Той определи като предатели привържениците на движението „Хизмет", което по думите му целяло възраждането на „старата Турция". Според него, то е пешка в ръцете на международни кръгове, които се стремят да доведат Турция до „икономически и политически колапс".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Фи
    филко
    4 -2
    13:06, 27 дек 2014
    И ще го постигнат Ердогане, защото нямате багаж умств.ЙОК БАГАЖ
  • 2
    Фи
    филко
    2 -1
    13:07, 27 дек 2014
    Багаж,йок аратлик.
Последни новини