От х:

Днес в x:

Украйна напълно отряза електрозахранването на Крим

Украйна напълно спря електрозахранването на анексирания от Русия полуостров Крим. Информацията бе потвърдена от местните власти, които още нямат официално обяснение защо в 13.50 часа местно време по всички електропроводи от Украйна е спряло подаването на елекричество.

Без ток са оставени всички селища и захранването на стратегическите обекти става само от локални генератори и работещите на пълна мощност две местни ТЕЦ. Изключването на Крим от украинската електропреносна мрежа се случва за втори път през последните няколко дни.

Предишното бе обяснено с повишено потребление от кримските абонати, на които Украйна е определила лимит и при надхвърлянето му ги изключва, "за да се избегне каскадно изключване в други райони".

Кримските медии обясняват, че от 13.00 часа е започнало свиването на подаваната енергия от обичайните 650 мегавата до 400, последвано от второ нареждане за ограничение до 200 мВт. След това кримският оператор е започнал намаляване до 180 мВт, когато е спряло подаването на ток от последния далекопровод от Украйна.

Подобна криза имаше на 24 декември по обяд в продължение на около 2 часа. Вицепремиерът на Крим Дмитрий Полонски вече обяви, че републиката ще предяви претенции към Киев за обезщетения, включително и за изгорели уреди.

Междувременно руското енергийно министерство съобщи, че около 600 000 души остават без ток в Крим и Севастопол, предаде РИА Новости. Според данните на руските власти без електроснабдяване в републиката остават около 493 000 души. В Севастопол пък без ток остават около 115 000 души.

Освен това от 27 декември Киев спира и влаковете, пътуващи до и от Крим., като от петък спират връзките с континенталната част на Украйна, а от 28-29 декември няма да се пропускат и влаковете към и от Москва и Минск. Влаковете ще пътуват само до гарите в Херсон и Новоалексеевка.

Източник: http://www.mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ра
    Радио Ереван
    0 0
    08:08, 27 дек 2014
    Майдана напълно отряза Украйна! Тях само военно положение може да ги спаси!
Последни новини