От х:

Днес в x:

Асандж: Google ще лобира за Хилари Клинтън

Google  ще играе значителна роля в президентските избори в САЩ през 2016 г., счита Джулиан Асандж. Google ще бъде важен фактор в президентските избори през 2016 г. Мегатърсачката ще подкрепя Хилари Клинтън, тъй като "Гугъл" е в тесни връзки с Държавния департамент, оглавяван преди време именно от Клинтън", заяви Асандж във видеовръзка по време на представянето на своята книга в Мадрид.

Заглавието на книгата е "Когато Google срещна "Уикилийкс". През септември бе премиерата й на английски език, а сега тя бе публикувана и на испански от издателство "Клаве интелектуал".

В нея Асандж твърди, че Google работи за правителството на САЩ. Като доказателство австралиецът посочва срещата на ръководителите на Google във Великобритания, на която присъствали и хора от Държавния департамент. Испанската премиера на книгата бе в Кръга по изобразителни изкуства в Мадрид, като Асандж нямаше как да присъства лично. Основателят на "Уикилийкс" вече трета година не може да напусне посолството на Еквадор в Лондон, тъй като ще бъде арестуван и предаден на Швеция. Стокхолм иска да разпита Асандж по обвинения в изнасилването на две жени през 2010 г.

Колкото до Хилари Клитнтън, бившата Първа дама на САЩ засега не е поставила кандидатурата си за президент. Всички социологически проучвания обаче я сочат за основен фаворит в надпреварата за Белия дом през 2016 г.




Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини