От х:

Днес в x:

Незрящите хора в Момчилград с ново място за срещи

Те изразиха своето задоволство от маркировката на пешеходните пътеки, чиито цветове са специализирани за гарантиране на достъпна среда на хората с нарушено зрение

Община Момчилград ще предостави помещение за нов офис на Съюза на слепите в Момчилград. Офисът се намира на ул. „Йордан Йовков“, където се помещава пенсионерският клуб. Помещенията на двете организации са общи и ще бъдат изцяло освежени и ремонтирани, а на следващ етап оборудвани с маси и столове.
За новата придобивка общинската структура на Съюза на слепите научи навръх Международния ден на белия бастун – 13 ноември, отбелязан с празнична програма. По-рано през този месец кметът на община Момчилград Акиф Акиф пое ангажимент да осигури помещение за организацията след постъпило писмо от тяхна страна.
В знак на своята благодарност от Съюза на слепите дариха кмета с брайлов часовник и ръчно изработени мрежести торбички, изготвени във връзка с кампанията „Да изчистим България за един ден“. Те изразиха своето задоволство от маркировката на пешеходните пътеки в общинския център, чиито цветове са специализирани за гарантиране на достъпна среда на хората с нарушено зрение.
„Като човек на действието ни зареждате с оптимизъм, че можем да живеем пълноценно и да сме полезни на нашата община. Надяваме се конструктивното ни сътрудничество да продължи в същия дух“, се обърнаха към кмета от организацията на слепите.
От своя страна Акиф Акиф увери Съюза на слепите, че винаги могат да поставят своите проблеми пред администрацията и да бъдат сигурни, че имат надежден партньор за решаването им.
В общинската структура на Съюза на слепите членуват 80 души.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини