От х:

Днес в x:

Владимир Жеглов продава "Дир.бг"

Бизнесменът Владимир Жеглов ще продаде за 6.2 млн. лв. мажоритарния дял в компанията "Дир.бг". Това се разбира от съобщение на интернет фирмата до инвеститорите на БФБ.

Купувач е "Лого къмпани", която в началото на тази година придоби 5 на сто от "Дир.бг", съобщава "Капитал".

След приключването на търговото предложение сега "Лого къмпани" ще поеме контрола върху 94 на сто от интернет дружеството.

Новият собственик Красен Георгиев заяви пред пред "Капитал Daily", че финансира придобивката си с банкови заеми. "Оставам в компанията. За мен нищо не се променя", коментира Владимир Жеглов, който основа интернет портала преди повече от 16 години.

В последния финансов отчет към деветмесечието на тази година Дир.бг отчита 5.1% спад на неконсолидираните приходи до 1.3 млн. лв. и нетна загуба от дейността в размер на 281 хил. лв. при отрицателен финансов резултат от 120 хил. лв. към същия период на предходната година.

"Лого къмпани" ЕООД е еднолична собственост на Красен Георгиев. Финансовият отчет на дружеството за 2013 г. показва, че "Лого къмпани" е на загуба със 118.1 хил. лв. Приходите за цялата минала година са 115.3 хил. лв. Освен това собственият капитал на фирмата е отрицателен. Затова според наблюдатели на този пазар не е изключено зад сделката да стои друг купувач, а "Лого къмпани" да е само изпълнителят.

Източник: www.capital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини