От х:

Днес в x:

Сирийски хеликоптер бомбандира бежански лагер, САЩ са ужасени (видео)

Сирийски хеликоптер бомбардира с 2 касетъчни бомби бежански лагер в северната провинция Идлиб. Вследствие на бомбардировката са загинали 10 цивилни, информират от Сирийския център за мониторинг по правата на човека. Нито една сирийска медия не съобщи за инцидента.

Вероятната причина за бомбардировката е или заради грешка, или по подозрения, че в бежанския лагер се обучават джихадисти.

САЩ изрази "ужаса си" от съобщенията за нападението над бежанския лагер, предаде АФП.

"Ужасени сме от информацията, че режимът на президента Башар Асад е хвърлил варели с експлозиви по бежански лагер в Идлиб, и от снимките, показващи клане на невинни мирни граждани", коментира Джен Псаки, говорителка на Държавния департамент на САЩ.

"Атаката е просто варварска", добави Псаки. Видео, качено онлайн, е заснело последствията от атаката и показва множество тела на загинали в лагера сред отломки и унищожени палатки. Псаки не сподели детайли покрай бомбардировката, но подчерта, че, в случай, че тя е извършена от режима, "това ще бъде просто последната проява на жестокост на режима срещу собствения му народ".

Говорителката на Държавния департамент твърдо заяви, че САЩ са показвали ясно, че режимът на Асад трябва да носи отговорност за своята жестокост и престъпленията си срещу сирийския народ.

По-рано в сряда беше публикуван доклад на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, в който се заявява, че ударите на коалицията по позициите на терористи в Сирия са довели до гибелта на мирни жители, унищожили са граждански обекти и са принудили десетки хиляди да напуснат родните си места.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини