От х:

Днес в x:

Рогозин: Франция предава на Русия първия кораб ”Мистрал”

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин съобщи, че Франция ще достави на Русия първия от двата хеликоптероносача "Мистрал" на 14 ноември.
По думите на Рогозин, цитиран от АФП и БТА, руската фирма "Рособоронекспорт", отговаряща за износа на руски оръжия, е получила покана за 14 ноември.

"Поканата е за Сен Назер (пристанище в Западна Франция) за предаването на първия кораб, наречен "Владивосток" и за спускането на вода на втория кораб", обясни руският вицепремиер.

Той допълни, че във френския град вече се намират 360 руски моряци - два екипажа и 60 специалисти-инструктори, предаде РИА Новости.

Вчера френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан заяви, че Париж ще чака до следващия месец, за да вземе решение дали да достави първия от двата кораба Мистрал на Русия.

Под натиска на западните си партньори заради украинската криза френският президент Франсоа Оланд миналия месец заяви, че отлага във времето първоначалната дата за доставката на първия кораб, която беше края на октомври. Тогава той добави, че Франция ще предаде само първия хеликоптероносач.

ТАСС посочва, че френската страна засега не потвърждава информацията на Рогозин. Руската агенция се озовава на сътрудник на френското президентство.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини