От х:

Днес в x:

Похотливи новозеландци спряха интернета в страната

Интернет пространството все още се вълнува от голите снимки на знаменитости, които хакери откраднаха от облака на Apple.

Онлайн измамниците в киберпостранството видяха страхотната възможност, която им се отваря и побързаха да се възползват от неприличното любопитство на мнозина - нещо, за което предупреждават специалисти по интернет сигурност още с публикуването на фотосите. Хората обаче продължават явно да кликат по всевъзможни линкове в Мрежата, само и само да зърнат неприлично изображение на поредната звезда, имала неблагоразумието да направи фотосите.

В петък от това любопитство пострада Нова Зеландия и по-точно клиентите на най-големия интернет доставчик в страната Spark, съобщи New Zealand Herald.

Изглежда, че потребители на Spark са посетили връзка или връзки, в следствие, на което в мрежите е бил инсталиран малуер, който е започнал да осъществява масивни DDoS атаки в посока към Европа. Това е довело до невъзможност на хората да ползват мрежовите услуги на компанията и да посещават Мрежата.

"Компютрите на няколко от потребителите ни са били заразени с малуер и това е довело до генерирането на огромни количества трафик до сайтове извън Нова Зеландия", споделя пред изданието Ричард Лулън, говорител на Spark. Компанията доставя интернет на близо 670 000 новозеландци, като изданието не уточнява, дали всички те са изпитали проблеми. Техниците на компанията са работили по възстановяване на системите и вчера.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини