От х:

Днес в x:

Коалиция “ДЕСНИТЕ” представи ръководството си

Коалиция от партии "ДЕСНИТЕ" (КПД) представи днес ръководните си органи.

За политически председател на КПД е избран д-р Илко Семерджиев, а в състава на Националния съвет влизат Христо Панчугов, председател на Синьо единство, Мария Капон, председател на Единна народна партия и Жаклин Толева, председател на Български демократически форум.

Председател на Националния предизборен щаб е експертът по политически ПР Арман Бабикян.

Основни политически акценти:

- Коалиция от партии "ДЕСНИТЕ" показа висок коефициент на полезно действие - само за по-малко от две седмици коалицията се учреди, структурира, избра политическото си ръководство и се регистрира за участие в изборите. Показахме пълно единодействие, партиите и гражданската квота са напълно равнопоставени. Гражданската квота при нас не е нито недооценена, нито надценена. В коалицията ни няма партиен егоизъм. Наши категорични политически опоненти са партиите в левия политически сектор и центъра - БСП и ДПС, а наши конкуренти са всички, които претендират да са десни, но не покриват този профил - ГЕРБ и Реформаторския блок. Първата е автократично популистка партия, а втората политическа формация направи центристки завой. Ние се самофинансираме чрез всички позволени законови средства - членски внос и дарения, за разлика от други партии участваме на избори, за да дадем, а не да вземем. Доказателство за това е и факта, че не се явяваме с регистрацията на една от партиите в коалицията, за да чакаме субсидия. Ние се борим за доверието на българските граждани, а не за субсидия. 

- Коалиция от партии "ДЕСНИТЕ" настоява за ясен отговор от премиера  Георги Близнашки какво е точното състояние на избирателните списъци. Изборите не могат да се проведат на база на "вътрешното усещане на премиера", че всичко е наред, но кабинета трябва да направи всичко възможно, за да не се фалшифицираа парламентарния вот. Настояваме премиера да се ангажира лично с изчистването на избирателните списъци, така както пое личен ангажимент при събирането на подписи за референдум по изборния процес.

- Коалиция от партии "ДЕСНИТЕ" заяви, че няма да толерира лицемерие от страна на служебния кабинет по Южен поток. Въпреки изявленията на министъра за прекратяване на всички дейности по изграждането на Южен поток, успоредно с това, видно от Търговския регистър, капиталът на съвместното дружество е увеличен с 383 млн. лв. Коалиция от партии "ДЕСНИТЕ" пита преведен ли е българския дял за увеличаване на капитала на общото дружество с Газпром по проекта "Южен поток" в Българската банка за развитие?

- Коалиция от партии "ДЕСНИТЕ" ще представи три конкретни плана за реформи - в здравеопазването, образованието и държавната администрация.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини