От х:

Днес в x:

Хайка за велосипедисти: 8-ми блъснат от началото на годината

8-ми блъснат от началото на годината

Шофьорите в Хасково и региона сякаш започнаха хайка за велосипедисти. 8-ят случай на блъснат колоездач от началото на годината бе регистриран вчера в Любимец. Макар и „скромна“ цифрата е в пъти по-голяма от статистиката за миналата година.

Причина за инцидента бил 43-годишен водач на лек автомобил Пежо от Любимец. На кръстовището на улица „Л.Каравелов” и улица „Одрин” в града, водачът решил да игнорира задължителния „стоп“ при липсата на каквито и да е коли в кръстовището. Шофьорът явно не броял за „жив“ идващия велосипедист и очаквал/както обикновено/ колелото да го пропусне. 58-годишния велосипедист обаче бил по пътя с предимство и направил грешката да продължи. В резултат бил засечен от бронята на колата и изхвърлен на пътното платно. За щастие на двуколесния и на оня зад волана, инцидентът се разминал само с леко комоцио и охлузена ръка. Пострадалият е прегледан, обработен и освободен за домашно лечение.

Не такъв късмет имаше велосипедистка, която завчера бе пометена от кола в село Капитан Андреево Свиленградско. 38-годишната жена получила тройна фрактура на лявата ръка и била откарана за лечение в Пловдив. На фона на рязко нарасналите колела по улиците, в нито един град на областта няма велоалеи и на практика колоездачите са оставени на милостта на шофьорите. Която, както личи, е пропорционална на зачитането им на Закона за движение по пътищата.

Г.Христов

В Хасково велоалея наистина има, но тя е в гората и не улеснява придвижването по улиците
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини