От х:

Днес в x:

Създават автомобил, който да развие 1600км/ч

Екипът зад компанията Bloodhound SSC, която планира да подобри световния рекорд за най-бърз автомобил, показа пилотската кабина, в която Анди Грийн ще се опита да достигне 1600км/ч следващата година, пише The Telegraph. Едноместната кабина е направена от пет различни вида материала от въглеродни нишки и две различни смоли и е поставена на шасито на автомобила пред комбинацията от самолетен и ракетен двигател, съобщи EkipNews.bg.
В най-дебелата си част кабината е само 25 милиметра, в които са събрани 13 отделни пласта. В сандвича от въглеродни нишки има три алуминиеви плоскости с дизайн на пчелна пита, които придават допълнителна здравина.
Анди Грийн е бивш пилот от Кралските военовъздушни сили и автор на настоящия рекорд за най-висока наземна скорост от 1220 км/ч. Той ще трябва да следи множество показатели на таблото на автомобила, за да прецени, кога да запали ракетата и кога да използва спирачните механизми. На централния екран се вижда скоростта в мили в час и числото на Мах, като Мах 1 е скоростта на звука. Дисплеят от лявата страна показва хидравличното налягане и температурите на спирачните системи, а от дясната данни за трите двигателя, сред които температура, налягане и ниво на горивото. Заедно джет двигателя EJ200 и хибридната ракета Nammo са способни да произведат около 21 тона тяга, което е равностойността на 180 автомобила от Формула 1. Заради аеродинамичната форма на кабината, докато шофира Грийн ще може да вижда само през 5 сантиментра извита пластмаса. Тестовете на автомобила в Африка ще започнат следващата година, а опитите за поставяне на нов световен рекорд са планирани за 2016 година.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини