От х:

Днес в x:

Газпром: България писмено не е замразявала Южен поток

Проектът "Южен поток" не е спрян, нито замразен, обяви шефът на "Газпром" Алексей Милер.

Той уточни, че "Газпром" не е получавал съобщение от България нито на корпоративно, нито на междуправителствено равнище, за замразяване на строежа на "Южен поток". Проектът продължава, заяви ръководителят на руския газов гигант.

По думите му "Газпром" има конструктивен диалог с Европейския съюз по проекта "Южен поток". Предмет на обсъждане е съгласуване на проекта с изискванията на третия енергиен пакет, добави той пред журналисти в Москва.

По-рано председателят на НС Михаил Миков обяви, че проектът "Южен поток" не може да бъде спрян от изказването на премиера, а решение за това не било взимано.

Разполагаме с ясни данни и с документи, че в дните след евроизборите е подписан договор с "Газпром" за строеж на газопровода, обяви в четвъртък Петър Москов от Реформаторския блок, цитиран от БНР.

Миналата седмица изненадващо премиерът Пламен Орешарски обяви, че спира работата по проекта,  докато процедурата не бъде синхронизирана с ЕК, която започна  наказателна процедура. Той обаче отклони въпроса има ли сключен договор  за строителство с думите, че не е подготвен да отговори.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини