От х:

Днес в x:

Една година без Чочо

Днес се навършва 1 година от нелепата смърт на актьора Петър Попйорданов-Чочо. Навръх Великден миналата година той си отиде след падане от плоча на Боянските гробища, където бе погребана майка му 25 дни по-рано. "Времето не лекува. Когато загубиш много близки хора, чувството на непрежалимост остава до края на живота", призна бащата на Чочо - Иван.

Съпругата на покойния актьор също не може да прежали болката, а просто я приема. "Крепи ни детето", каза тя пред бТВ. Екатерина вече е на 2 години и 3 месеца и разпознава татко си на снимки и на кадри по телевизията.

Иван Попйорданов разкри, че детето има темперамента на баща си, макар да е осиновено. "Бурна е в реакциите си като него, когато беше малък", каза той. Даниела пък непрекъснато говори на малката за Чочо и вече се готви за въпроса "къде е татко?".

Бащата на покойния актьор не отрича, че вижда знак в смъртта на актьора навръх Великден и само 25 дни, след като си е отишла и майка му. "Гледката непрекъснато е пред очите ми. А аз непрекъснато се упреквам, че не направих нищо", през сълзи добави Даниела. Чувството за вина преследва и бащата на Чочо, най-вече защото се сеща колко много не е успял да каже на сина си.

Това е и причината Иван да напише книгата "Писма до сина ми". В нея се е опитал да разкаже чрез неговите думи живота на Чочо, за да почувстват другите какво го е вълнувало и от какво се е гневял. "Беше изключително открит човек, а това го правеше и значително по-уязвим, защото в България прекалената откровеност не се цени", призна баща му.

В гардероба на Народния театър костюмите на Чочо се пазят строго и стоят на специални места. Той си отиде едва на 48 години.

Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1989. Ученик е на Крикор Азарян и Тодор Колев. Играе в театър "София", Малък градски театър, а от 1994 г. е в трупата на Народния театър "Иван Вазов". Най-известните му театрални роли са в постановките "Сън в лятна нощ", "В полите на Витоша", "Бурята", "Човекът, който прави дъжд", "Кимоно", „Хъшове".

Чочо Попйорданов се снима и в редица филми. Най-известните са "Вчера", "Адио Рио", "Любовното лято на един льохман", "Вампири, таласъми", "Сезонът на канарчетата", "Граница", "Испанска муха", "След края на света", "Дунав мост", „Врабците през октомври." Актьорът е известен и с присъствието си на малкия екран - дълги години той участва в телевизионното шоу „Клуб НЛО". Последната му голяма телевизионна роля бе в сериала „Под прикритие".

Източник: http://www.novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини