От х:

Днес в x:

Изчезналият малайзийски Боинг возил секретен товар?

Изчезналият малайзийски Боинг е превозвал тайнствен товар, който не е бил описан в документацията преди полета, пише "Дейли мейл". Според изданието, от направения опис на натоварените стоки става ясно само за 5,4 тона плодове и 200 кг литиеви батерии, които обаче били част от товар с тегло 2,5 тона. Никъде не е описано какво точно са съдържали останалите 2,3 тона от този товар. Странно е, че представител на компанията собственик на тайнствения товар е отказал да каже на следователите какво е съдържал контейнерът, дори не е назовал и марката и производителя на литиевите батерии.

От получените от изданието сведения от разследващите става ясно, че 2,5- тонния контейнер е съдържал 67 единици товар, всяка от които е тежала по 463 кг. Тези данни обаче противоречат на списъка, тъй като не споменават за описаните 200 кг литиеви батерии.

Освен това в товарителницата липсва обичайното при превозване на литиеви батерии предупреждение за внимателно товарене и разтоварване на контейнера. Изданието припомня, че една от първите версии след изчезването на Боинга бе за възможен пожар на борда, причинен именно от такива батерии.

Сред пътниците на изчезналия лайнер са били и 20 души от компанията Freescale Semiconductor, специализирана в производство на полупроводниково оборудване, използвано за отбранителна техника и навигационни системи от военните.

Самолетът на Малайзийските авиолинии Боинг 777-200 изпълняваше полет по маршрута Куала Лумпур - Пекин с 227 пътници и 12-членен екипаж на борда, когато връзката с него бе загубена около два часа след излитането от столицата на Малайзия. Всички пътували в самолета се смятат за загинали. На 24 март официално бе съобщено, че изчезналият самолет лежи на дъното на Индийския океан, а спекулациите за това какво се е случило с полет MH370 Майлайзийските авиолинии продължават.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини