От х:

Днес в x:

Божидар Димитров: Темида да постави на място развилнелия се Ефрем Моллов

„Съдебните дела, заведени от Ефрем Моллов, не ме притесняват. Аз съм бил заплашван, и то три пъти, със смърт от македонците, и не съм се плашил, та камо ли от едно съдебно дело", каза проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, пред „Фокус".

И допълни: „Моите юристи работят много усърдно, и търсят точки в законите на страната, по които Ефрем Моллов да бъде обвинен в разпалване на религиозна омраза, тъй като в книгата си той изрично пише, че християнството е една лоша религия. Обявява християнството за лоша религия, натресена със сила на българския народ, отказвайки ги от истинската мюсюлманска вяра. Какво друго означава това, освен религиозна омраза? Едната религия е лоша, другата е добра - не може така през XXI век. Точката за сепаратизъм, и за държавна измяна, си я има в искането на втория човек в тази партия - село Црънча да се предаде на Гърция. Ще видим още - дали може да се намери точка и за обида на историческа личност, както бяха осъдени онези момчета, макар и с административни наказания поради малолетност, които се гавреха с портретите на Левски, Ботев и Кирил и Методий", сподели Димитров.

"Аз се чудя - къде е православната църква, защо тя не се чувства уязвена, когато един християнски светец, като Цар Борис I, е обявяван за много лош човек. Ние знаем какво става по Мюсюлманския свят, когато някой направи дори безобидна карикатура на Мохамед - следват погроми, следват убийства на християни, подпалване на църкви, а тук с един наш светец, като цар Борис Кръстител, се гаврят по един такъв недостоен начин.

Мисля, че правосъдието трябва да вземе мерки, и да постави на място развилнелия се пчелар от Родопите", каза още той.

Източник: http://www.snews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини