От х:

Днес в x:

В ПМГ - Димитровград се тестваха за СПИН

Наградените участници от ПМГ "Ив.Вазов"

Резултатите от конкурса за презентация на тема „Борба срещу СПИН" по повод Световния ден за борба срещу болестта бяха обявени днес в димитровградската ПМГ „Иван Вазов".

Надпреварата бе третата и последна дейност по ученическия проект „Превенция на рисковото поведение сред ученици в училище, връстници  обучават връстници", по който вече преминаха кръгла маса по темата за трафика на хора и турнир по тенис на маса.

Проектът е дело на учениците Пламена Пенчева, Симона Маркова и Мерилин Али, които са представители на училището в Консултативния младежки съвет на Димитровград.

Целта бе да се информират учениците и да бъдат провокирани да заемат активна гражданска позиция за превенция на рисковото поведение.

В конкурса се включиха 15 ученици от различни димитровградски училища- СОУ „В. Левски", ПМГ „Иван Вазов", СОУ „Л. Каравелов", ПГХХТ „Асен Златаров" и Детски и мласежки център. Първите 5 отличили се с презентациите си днес бяха наградени Мирела Русева /XII клас/, Даниела Иванова/ X клас/, Светла Христова/ X клас/, Силвия Митева /XI клас/ и Тончо Динев /X клас/

В ПМГ се тестваха за СПИН

На 1 декември в гимназията се проведе безплатно изследване за СПИН на всички желаещи ученици и учители от ПМГ „Вазов". Районната здравна инспекция в Хасково се отзова с мобилна лаборатория, която бе позиционирана в двора на училището миналия петък. Над 80 души се тестваха за СПИН, информираха още от гимназията.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини