От х:

Днес в x:

Питат здравния министър за документите на кандидат - шеф на МБАЛ "Св.Екатерина"

Конкурсът за шеф на МБАЛ "Св.Екатерина" ще е тази сряда 27 ноември

Писмо до здравния министър д-р Таня Андреева по повод провеждащия се в конкурс за управител на МБАЛ "Св.Екатерина" е изпратил Стефан Димитров в качеството му на председател на конкурсната комисия.

Писмото съдържа запитване относно подадените документи на единия от двамата кандидати, чието име Димитров не посочи.

Както писахме, в надпреварата за шеф на димитровградското здравно заведение участват сегашния управител д-р Здравко Наков и д-р Християн Стойков, работещ в "Токуда". Тази сряда - 27 ноември в Общината е насрочен и самият конкурс.

Според Димитров, първата стъпка, свързана с допущането на двамата явили се кандидати не е приключила. Причината е, че в комисията по провеждането на конкурса има коментари, че документите на единия от кандидатите не са пълни.

Това наложило да се отправи питане до здравното министерство дали въпросния кандидат отговаря за изискванията на Закона за лечебните заведения и Наредба №9 и дали има нужната образователно- квалификационнна степен "Магистър по здравен мениджмънт", за да бъде назначен за управител.

"До момента нямаме отговор дали съответния доктор е допустим и може да участва в конкурса", каза Стефан Димитров. И поясни, че е предприета подобна стъпка в случай, че на по-късен етап някой обжалва резултатите от конкурса за шеф на МБАЛ в Димитровград.

Припомняме, че това е третия конкурс за управител на болницата, като последната дума при избора ще има Общинския съвет, след като комисията изготви класирането на участниците.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини