От х:

Днес в x:

Феноменален Роналдо класира Португалия на световното

Португалия победи като гост Швеция с 3:2 и с общ резултат 4:2 се класира за световните финали в Бразилия след година. В герой за гостите се превърна отново Кристиано Роналдо, който заби хеттрик. Два гола за домакините вкара Златан Ибрахимович. Така звездата на Реал Мадрид ще се вихри по терените на Бразилия, докато Ибра ще гледа световното по телевизията. Португалците доминираха през по-голямата част от срещата, създадоха повече от половин дузина голови положения, реализираха три попадение и заслужено ще играят на Мондиал 2014. Шведите от своя страна допуснаха много грешки в средата на терена и най-вече в защита, а в атака при 0:0 направиха уникален пропуск, което можеше да даде съвсем друг развой на тази среща.

В друг интересен бараж от снощи Франция стигна до знаменит обрат срещу Украйна. Петлите спечелиха класическа победа с 3:0 на своя "Стад дьо Франс" и се класираха за световното първенство в Бразилия през следващото лято. Също както и в първия мач обаче, в който Украйна победи с 2:0, и в този основна тема бе съдийството. Реферът не призна напълно редовен гол на Франция, след това зачете попадение от засада на "петлите", а в началото на второто полувреме изгони играч на Украйна за изключително спорно нарушение срещу Рибери. Още преди това обаче тимът на Дидие Дешан бе стигнал до равенство в общия резултат след ранен гол на Мамаду Сако и попадението от засада на Бензема. През второто полувреме отново защитникът на Ливърпул се оказа на точното място, за да вкара решителният гол след рикошет от близко разстояние.

В балканската битка за място на Световното в Бразилия Румъния и Гърция завършиха 1:1 в Букурещ и така с общ резултат от двата мача 4:2 "елините" ще играят на най-престижния турнир на планетата.

В последния бараж в зона Европа Хърватия нямаше проблеми срещу Исландия у дома и победи с 2:0, след като първият мач беше завършил 0:0. Головете за хърватите отбелязаха Марио Манджукич и Дарио Сърна.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини