От х:

Днес в x:

Дете от Джебелско остана без член по време на обрязване

Д-р Чанко Митрев

400 000 левао безщетение за изгорен при операция мъжки полов орган на дете присъди Върховният касационен съд. Сумата ще трябва да бъде изплатена солидарно от болницата в Кърджали и от уролога д-р Чанко Митрев. Увреждането е станало на 15 април 2010 г. Семейство от Джебелско завело в кърджалийската болница детето си, което по това време било на 2 г. и 9 месеца, за да му бъде извършен сюнет (религиозно обрязване на члена при мюсюлманите).

Манипулациятае извършена от тогавашния началник на урологичното отделение д-р Чанко Митрев. Той докоснал накрайника на работещия електрокоагулатор до металния защипващ хирургически инструмент, което предизвикало електрическо изгаряне и необратима некроза на кожата и целия полов член. След гафа момченцето е било транспортирано по спешност в “Пирогов”, но лекарите там не успели да спасят половия орган.

При завеждането на съдебния иск родителите на осакатеното дете поискали обезщетение от 900 000 лв. Според тях заради увреждането е невъзможно детето им да уринира нормално, да посещава детски заведения и да води социален живот.

Освен присъдата за обезщетение д-р Митрев е осъден и от районния съд в Кърджали на лишаване от свобода за 4 месеца, като изпълнението на наказанието беше отложено за 3 г., защото преди това медикът не е бил осъждан. Непосредствено след осъдителната присъда урологът определи пред “24 часа” инцидента с детето като “нелепа случайност”

„24 часа”

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини