От х:

Днес в x:

Неолитният човек - трети във втория етап на "Чудесата на България"

Проф.Йордан Йорданов направи оглед на неолитния човек през 2011 г. в Димитровград

Археологическата находка от село Крум, която спечели първия етап на класацията "Чудесата на България" - неолитния човек остана на трето място във втория етап на надпреварата.

В полунощ срещу понеделник, 28 октомври приключи гласуването във втория етап за избор на ТОП 10 на находките, открити през 20 век у нас.

Първи с 49,10% се класира Цари Мали град край Белчин, втори е Златото на гетите от Омуртаговата могила с подкрепа от 32,87%, а трети - Неолитният човек с 15,57%.

Часове преди финала наши читатели сигнализираха, че на страницата на "Чудесата на България" не е било възможно да се гласува на мястото, на което пише Национален вот 2013.

Припомняме, че Неолитният човек бе открит през 2009-та година при разкопки край изграждащата се магистрала. Находката стана победител в първия етап на "Чудесата на България", което пък стана повод в Димитровград да се проведе форум за развитие на туризма в началото на октомври 2013 г.

Организаторите на класацията поясняват, че от 1 ноември ще започне гласуване за последният, трети етап, където ще бъдат определени 3-те най-големи открития в България, с който да се гордеем.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини