От х:

Днес в x:

Момиченца се смазват от бой в зала Дружба

Стръв и яки удари съпътстваха схватките при момичетата

Свирепи битки между момиченца с жълто около устата белязаха вторият ден от национална купа „Хасково“ която се провежда в зала „Дружба“. Тя е за деца и юноши младша, но крехката възраст по никакъв начин не се отрази на ожесточението в двубоите. Контрастът бе особено ярък при девойчетата.

Момиченца, доскоро играли си на кукли, се налагаха с пестници и шутове в интензивни три минутни схватки от дисциплината Кумите. Регламентът позволяваше точки дори само за техника, но кантактите не можеха да бъдат избягвани във взривните клинчове. След честите едновременни удари обичайна гледка бе и двете съпернички да се раздалечават, мръщейки се от болка.

Съдиите правеха каквото могат да не допускат травми и санкционираха всяка нечиста игра. Върви го обяснявай на надъханите хлапетии, които се млатеха с опиянение. Не спасяваше дори и падането на земята, защото правилникът позволяваше записването на точка до две секунди, след като единият е на земята. Така, този отгоре биеше, този отдолу риташе.

При децата бе абсолютно забранено посягането към главата, но това не попречи например хасковлийчето Толга Али/сн 6/ от клуб „Вадо рю/ да изяде 4 поредни тупаника в главата, след което опонента му бе дисквалифициран. В интерес на истината трябва да се каже, че малките каратисти се държаха спортсменски. Друг е въпроса доколко спортсменството от сн. 3 е подходящо за жени.

223 каратеки от 23 клуба в страната мереха сили в националната купа. Супервайзор на турнира бе самия генерален секретар на Българската федерация по карате, хасковлията Георги Ривов. Турнирът е част от селекцията на националните отбори за най-малките възрасти, затова всеки един от клубовете бе дошъл с най-доброто което разполага. Най-многобройни бяха от „Аякс“ Добрич с 29 състезатели и сливенския „Самурай“ с 21. Веднага след тях бе хасковският „Торнадо“, докато групите на другите два местни клуба „Възход“ и „Вадо рю“ бяха значително по-скромни, съответно 2 и 8 състезатели.

Г.Христов

Характерна ситуация:ударът на синия попада в окото, а след стотна от секундата червената ръкавица ще се вреже в брадичката
Схватките често завършваха и така
Едновременните удари често завършваха и в много уязвими зони
Боят продължаваше дори когато единия бе долу
Толга Емин с червените ръкавици се мръщи от болка, но в крайна сметка победи

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини