От х:

Днес в x:

Родители забраниха на дъщеря си да ползва Facebook, тя се самоуби

Момиче от Индия се обесило, след като родителите му забранили да използва Facebook. 17-годишната Аишварая Дахивал била открита в спалнята й в семейния дом в гр. Парбхани, щата Махаращра, съобщава БГНЕС.

Родителите й вдигнали скандал, като й забранили не само да използва компютъра си за връзка с Facebook, но и да престане по цял ден да разменя съобщения с познати по мобилния си телефон. След разправията, момичето се заключило в стаята си. По-късно била открита обесена, а до нея имало предсмъртно писмо.

Полицията проучва бележката, в която Аишварая описва скандала. Психолози твърдят, че са зачестили случаите на самоубийства, резултат вкл. от психични разстройства, чиито признаци преди това не биват засичани, така че потенциалните жертви не могат да бъдат лекувани.

Интернет е относително слабо използван в Индия, но се очаква до края на 2013 г. около 200 млн. души от населението на страната, което е 1,2 милиарда, да бъдат онлайн. Около ¾ от гимназистите предпочитат да си общуват чрез социалните мрежи като Facebook, отколкото по телефона, сочи проучване на Tata Consultancy Services.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини