От х:

Днес в x:

По проект: Довършиха керамичното пано от плочки под тунелите

Кметът Иво Димов довърши паното, като постави в него плочка със знамето на България

Керамично пано със символа на проект АТРИУМ и знамената на държавите-участници в него бе открито този следобед в южния край на бул."България".

Събитието, презентирано като пърформанс всъщност бе своеобразен начин за довършване на произведението с автор художникът от Димитровград Георги Стойнев.

Върху него плочки със знамената на България, Румъния и Италия поставиха кмета Иво Димов и представителите на двете държави, включени в АТРИУМ - Дамян Костело и Марино Мандели.

Паното довършиха със свое участие и хора, работили и работещи в проекта за туристическия маршрут в страните с тоталитарно минало.

Два часа по-рано във фоайето на Историческия музей бе открита арт инсталация под надслов "България по стъпките на АТРИУМ. В нея бяха показани обектите, с които страната ни участва в проекта, шест от тях са в Димитровград.

В 14:00 часа пък бе открита изложба, показваща историческите места, с които в АТРИУМ участват 18 европейски държави. Паната със снимките са разположени от външния край на зала "Гросето".

От екипа на проекта в Димитровград обясниха, че така се дава старт на Дните на европейското културно наследство у нас. Очакванията са, че туристическият маршрут, показващ архитектурата на тоталитарните режими на 20 век ще бъде одобрен през февруари догодина.

Представителят на АТРИУМ Румъния Дамян Костело поставя знамето на своята държава
И Марино Мандели от АТРИУМ Италия постави своята плочка в паното
Проектният мениджър на АТРИУМ за Димитровград Живка Шишкова припомни за местното участие в проекта
В 14:00 часа бе открита изложба "Европа по стъпките на АТРИУМ" от външния край на зала "Гросето"

Във фоайето на Историческия музей бе разположена арт инсталация, показваща българското участие в АТРИУМ

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини