От х:

Днес в x:

Директора на Харманилйската болница става зам шеф на НЗОК

Директорът на харманлийската болница д-р Динчо Генев е назначен за подуправител на Националната здравноосигурителна каса.

Д-р Генев бе номиниран от ДПС за шеф на касата, но парламентът избра неговата опонентка д-р Румяна Тодорова, издигната от БСП.

Кандидатурата на д-р Генев бе мотивирана с това, че той е човек който познава проблемите на общинските болници, които осигуряват здравеопазването на хората в малките населени места. Той е председател на Асоциацията на лекарите от болничната помощ и на Регионалния лекарски съюз. Повече от 25 години е управител на болницата в Харманли. Член е на УС на Сдружението на общинските болници. В своята кандидатска платформа д-р Генев се обяви за демонополизация на НЗОК и за създаване на законови възможности за разкриване на няколко частни здравни каси.

Очаква се на сесията си идната седмица Общински съвет Харманли да избере нов директор на болницата, който ще управлява до назначаването на конкурс. Датата на конкурса трябва да бъде насрочена най-късно до 90 дни след назначаването на временно изпълняващ длъжността директор. Пред еТВ доктор Генев заяви, че в момента е в отпуска и е в столицата, но ще бъде на общинската сесия идната сряда, за да даде отчет за управлението си.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини