От х:

Днес в x:

Филмът за Стив Джобс с Аштън Къчър представи първия в историята трейлър в Instagram

За първи път голяма филмова продукция, каквато е новата биографична лента "Джобс" за живота на покойния Стив Джобс с актьора Аштън Къчър в главната роля, използва новата услуга на мобилното приложение Instagram за качване на кратки видеоклипове, за да представи свой трейлър.

Макар и кратък, 15-секундният трейлър успява да покаже важни кадри от филм и да включва реплики като "Хората, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са онези, които го правят", произнесена от Къчър в края.

Филмът е описван като историята на Стив Джобс от отхвърлянето му от колежа до издигането му до един от най-значимите предприемачи на 20-и век. "Джобс" следва изпълнителния директор на "Епъл" в продължение на три десетилетия - от 1971 до 2000 г. Джобс почина през октомври 2011 г. след усложнения, свързани с рака на панкреаса, от който той страда.

Джош Гад изпълнява ролята на съоснователя на "Епъл" Стийв Возняк. Режисьор е Джошуа Майкъл Стърн, който заснема част от филма в историческия гараж в Пало Алто, Калифорния, където Джобс и Возняк поставят началото на "Епъл" през 1976 г..Автор на сценария е дебютиращият Мат Уайтли.

Първоначално "Джобс" трябваше да тръгне по кината в САЩ на 19 април, за да съвпадне с 37-ата годишнина от основаването на компанията. По-късно обаче издаването бе отложено, за да могат разпространителите му да имат повече време, за да създадат "шум". Новата му премиерна дата е 16 август, като все още не е ясно кога точно ще тръгне по кината и в Европа.

Междувременно компанията "Сони" разработва свой отделен проект за биографичен филм, посветен на Джобс и основаващ се на книгата на Уолтър Исааксън за основателя на "Епъл". По сценария му, както стана известно още през май 2012 г., работи сценаристът на "Социалната мрежа" Арън Соркин. За този проект информацията обаче все още е оскъдна.


Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини