От х:

Днес в x:

Десетки хиляди изпълниха Цариградско шосе на 24-тия ден на протести (видео)

Сн.: Иво Мирчев, http://ivomirchev.com

В неделя - на 24-ия ден, се проведе един от най-многолюдните протести срещу управляващите. Десетки хиляди хора изпълниха Цариградско шосе в столицата. Проведе се и поредният контрапротест.

София

Хиляди хора най-напред се събраха пред Министерски съвет. Те обаче не потеглиха по обичайния си маршрут покрай партийните централи на БСП и ДПС, а излязоха на Цариградско шосе, като достигнаха почти до Окръжна болница. Протестът приключи отново на Орлов мост.

Недоволните скандираха "оставка", "мафия", "идете си". Чуваха се фанфари и тъпани. Мнозина носеха национални знамена.


 

 
Преди вечерния неделен протест пред прездиденството, по обяд стотици хора излязоха пред НДК за 12-ти път в подкрепа на правителството.  В понеделник започва подписка за импийчмънт на президента.
По същото време започна протестът срещу кабинета пред Министерски съвет, което предизвика гнева на искащите оставката на Орешарски.

Демонстриращите срещу кабинета опитаха да изгонят защитниците на правителството, като им обясняваха, че може да си изберат друго време на протеста си.

Впоследствие полицията се намеси, за да предотврати саморазправа и изтласка искащите оставката на Плевнелиев, като ги отдели от другия протест, за да се избегнат физически сблъсъци.

Мълчалив протест

От началото на демонстрациите мълчалив протестиращ мъж, облечен в народна носия, стои всяка вечeр неподвижно по време на шествието от Министерски съвет към Народното събрание, съобщи bTV. За 24 дни той не е изрекъл и дума.

Блокада при Драгичево

Около 45 минути продължи блокадата на пътен възел "Драгичево" от недоволни от правителството перничани. Недоволните обявиха, че протестите ще продължат всеки ден.

Пловдив

За първи ден от началото на протестите пловдивчани отказаха да комуникират с полицията и извървяха маршрута си без предварително да обявяват откъде ще минат. Те скандираха освен срещу кабинета, и срещу полицаите. По-рано през деня те искаха  да блокират АМ "Тракия" при 118-ти километър, но полицията не ги допусна.

Протестиращите пловдивчани освиркаха офисите на "Атака" и ДПС.

Бургас

Около 20 души дойдоха на протест пред сградата на общината в Бургас. Те се заканиха да блокират кръстовище в центъра на града в понеделник.

Велико Търново

Няколко души се събраха на мирен протест срещу кабинета „Орешарски” в градинката на паметник „Майка България” във Велико Търново.

В днешните протести се включиха и българи в Осло, Норвегия, и в Щутгард, Германия.

Контрапротестът

Преди вечерния неделен протест пред прездиденството, по обяд стотици хора излязоха пред НДК за 12-ти път в подкрепа на правителството.  В понеделник започва подписка за импийчмънт на президента.


 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини