От х:

Днес в x:

Д-р Наков остава шеф на димитровградската болница, кметът:Подписахте присъдата на МБАЛ

В спорове, припирни и емоции между Стефан Димитров и Иво Димов премина точката за избор на управител на МБАЛ "Св.Екатерина"

Общинският съвет в Димитровград отхвърли докладната с резултатите от конкурса за шеф на МБАЛ "Св.Екатерина" на сесия днес.

С 13 гласа "за", 1 -"против" и 15 "въздържал се", общинарите не се съгласиха, начело на здравното заведение да застане спечелилият конкурса д-р Християн Стойков.

След гласуването кметът Иво Димов възкликна емоционално: "Подписахте присъдата на болницата!"

Докладната бе внесена като извънаредна в дневния ред от председателя на конкурсната комисия Юлиян Семерджиев.

Точката нажежи до червено страстите в зала "Гросето". Старт дадоха от групата на социалистите, които излезнаха с декларация, изразявайки съмнения относно юридическата част от работата на комисията и призоваха да се спре със спекулациите по темата за болницата.

Последваха изказвания на съветници от различни сесийни групи, които изразиха своето мнение по казуса с Общинска болница, както и спорове по повод медийни изяви за кмета и председателя на ОбС, свързани с МБАЛ. Стана ясно, че повечето от общинарите не са запознати с подробности от резултатите от протокола. Прозвучаха и нападки и обвинения за "политически чадър" над МБАЛ.

В хода на дискусиите имаше предложение на Тодор Ташев от групата на "Да за Димитровград", който поиска по темата с МБАЛ да се свика извънаредна сесия веднага след Великден. То обаче, така и не бе подложено на гласуване.

Д-р Христиан Стойков присъства днес на сесията на Общинския съвет, но не изрази официлно становище. Веднага след гласуването той напусна залата.

Д-р Христиан Стойков /вляво/ присъства на сесията днес

След точката, с която не бяха приети резултатите от проведения в началото на април конкурс, съветниците гласуваха промяна на свое предишно решение. С него, с още месец бе удължен крайния срок за вписване в Търговския регистър на нов управител на местното здравно заведение. До тогава начело на МБАЛ остава д-р Здравко Наков. Към момента не е ясно какво ще е развитието на казуса или дали ще бъде обявен нов конкурс.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини