От х:

Днес в x:

"Луфтханза" отмени полетите си от София до Германия заради всеобща стачка

Неприятна новина за българските пасажери на "Луфтханза" - заради стачка на служителите на компанията, полетите от София до Мюнхен и Франкфурт няма да бъдат осъществени.

От планираните днес 1700 полети за дестинации в цял свят се очаква да бъдат осъществени само 30. От най-голямото германско и европейско летище Франкфурт са осъществени 6 от предвидените общо 50 полета, а от Мюнхен - 3 от общо 17. Стачката не засяга дейността на "Джърмануингс", местния филиал на "Луфтханза", предаде БГНЕС.

Стачката на наземния персонал на германската авиокомпания е поредният епизод в борбата за по-добри заплати и по-добри условия за труд. Синдикатите поискаха гарантиране на работните места срещу уволнение и увеличение на заплатите с 5.2% за следващите 12 месеца. Последното предложение на ръководството обаче е договорите на персонала да са за 29 месеца, но да няма опция за задължително запазване на работното място. Това беше определено като "абсурдно" от стачкуващите.
 
Според много експертни оценки "Луфтханза"  се опитва да намали разходите си за труд на фона на силна конкуренция и увеличаващи се цени на горивата.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини