От х:

Днес в x:

Тодор Ташев: Няма да доказвам, че съм умрял

Тодор Ташев

Жалба до Централната избирателна комисия изпрати днес адвокатът Тодор Ташев, който е в листата на СДС за парламентарните избори. Той оспорва оставянето без разглеждане на неговото заявление до Районната избирателна комисия да го заличи от листата. РИК не се произнася по казуса, защото в действащия избирателен закон са предвидени само две възможности да бъде заличен регистриран кандидат – при смърт или при трайна неработоспособност. „Няма да доказвам, че съм умрял“, коментира с усмивка адвокатът.

По стария закон е било възможно кандидат да се откаже от участие в изборите 20 дни преди самия вот. Сега такава възможност липсва.

Тодор Ташев подаде заявление за заличаване от листата в понеделник, 8 април. На 6 април попълнил документите за регистрация, за да не провали листата на СДС, защото това бе последния възможен ден. „Но пък не мога да участвам в тази кампания, след като не съм съгласен със стратегията на СДС“, обясни Ташев. По думите му ябълка на раздора се превърнало негово писмо, което Haskovo.net публикува на 20 март. С неговите тези не се съгласили лидерите на СДС. Можете да го прочетете тук. Разногласията възникнали, след като името му попаднало в списъка с кандидат-депутати.

„Като гледам партиите и програмите, ми призлява. Отново познатите стари лица, вехти програми отпреди 20 години. Все едно протестите на хората през февруари изобщо не са съществували“, коментира юристът.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини