От х:

Днес в x:

И в Пловдив поискаха оставката на кмета си

След като протестиращите във Варна успяха да свалят кмета на морската ни столица Кирил Йорданов, кметът на Пловдив Иван Тотев също се изправи пред угрозата да последва съдбата му.

На поредния протест пред сградата на ЕВН в Пловдив група от около 30-тина недоволни срещу монополите официално поискаха оставката на пловдивския кмет. Те ще проведат шествие, което се очаква да премине по Главната улица и да стигне до сградата на община Пловдив.

Днес бивш кандидат за кмет на Пловдив дори постави едноседмичен срок, в който това да се случи. Според Николай Иванов зад него стоят много хора от няколко фейсбук групи. Кметът Тотев обаче прие с усмивка призива да се оттегли от поста, информира БНТ.

Николай Иванов обяви, че иска оставката на кмета като обикновен гражданин. Подкрепяли го няколко граждански организации и групи в социалната мрежа. Всички те настояват за оттеглянето на Тотев по няколко причини - високите местни данъци и такси, липсата на всякакъв диалог, съмненията за конфликт на интереси. Според Иванов всички мероприятия на общината се провеждат в хотела на семейството на Тотев.

Отговорът на кмета не закъсня. Тотев е категоричен, че събития на общината не се провеждат в семейния хотел. "Гладна кокошка просо сънува - идват избори и чакаме кандидати, аз поне така си обяснявам приказките на този колега".

Данъците в Пловдив са по-ниски в сравнение с повечето от големите градове в страната. Така кмета коментира призивите на протестиращите да върне местните такси на старите им нива. Искането на оставки, според него, вече се превръща в мода.

В Пловдив живеят 380 хиляди души. На протестите вече идват 20-30 човека, но никой от тях не е дошъл да си каже исканията, допълни още Тотев.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини