От х:

Днес в x:

Протестиращите: Токът трябваше да падне с 30%

ДКЕВР е направила най-малко възможното за намаляване на цената на тока, заяви енергийният експерт Огнян Винаров, който представлява протестиращите в енергийния регулатор.

"То е подигравка не само за протестиращите, но за целия български народ и за бизнеса изобщо, малкия и средния бизнес, защото пък за него изобщо няма намаление на цената. Другият въпрос, който е основен, е, че синдикатите и работодателите не защитиха нито своите членове, нито гражданите на страната на това заседание, нито пък бизнеса. Което беше учудващо".

Според Огнян Винаров цената на тока е трябвало да бъде намалена с 30% от 1-ви април.

Той коментира и протестите на миньори и енергетици, които стачкуват в защита на работните си места

"Тези вълнения и тези смущения за миньорите, респективно за тези ТЕЦ-ове, бяха известни още миналата година. Защото България 26% не можа да продаде от тази енергия, която произведе миналата година. И в това отношение са смешни и даже подсъдими онези инициатори за провеждане на референдум за АЕЦ "Белене". Ами ние тази енергия, която сега произвеждаме, няма къде да я консумираме вътрешно и не можем и да я продадем с тия цени на пазара, няма и пазар, а правим референдум за нови 2000 мегавата", каза още Винаров.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини