От х:

Днес в x:

И в Чехия прихванаха лазаня с конско месо

Чехия е поредната европейска държава, която беше засегната от скандала с конското месо, който разтърси Европейския съюз.

В Чехия бяха открити продукти от уж говеждо месо, което обаче се оказа конско. След провеждането на ДНК-изследвания са били открити следи от конско в полуготови продукти „лазаня”, продавани супермаркет от британската верига „Теско” в град Пилзен. Веригата е получила нареждане от санитарните власти в страната да изтегли незабавно продуктите от търговската си мрежа, предаде bTV.

Междувременно белгийските медии разпространиха информация, че още през 2011 година прокуратурата в Белегия е започнала разследване на сигнали, че местни животновъди продават болни и травмирани коне на скотобойните, чието месо после е попадало в продоволствената мрежа.

До момента в скандалът с продуктите с необявено съдържание на конско месо засегна Великобритания, Франция и Ирландия, където беше първоначално подаден сигналът. В последствие следи от конско месо в полуготови продукти с обявено съдържание на говеждо бяха открити в продукти, продавани в Норвегия, Швеция, Холандия, Германия, Швейцария, Белгия и Австрия.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини