От х:

Днес в x:

Tаен свидетел 005: Християните и юдеите да се колят проповядва Ахмед Ахмед

Приключи разпитът на таен (защитен) свидетел 005 в Пазарджишкия окръжен съд по делото радикален ислям и антидемократична идеология в Пазарджик. Показанията му бяха свързани основно с дейността на един от обвиняемите - Ахмед Муса Ахмед от Пазарджик.

Свидетелят твърди, че Ахмед Моса Ахмед е проповядвал от близо 10 години, като в ромския квартал в Пазарджик той бил виждал освен него и друг от подсъдимите – Абдуллах Салих. Идвал е и Муафа Аласак.

Ахмед имал наказателен отряд за нападения над християни и бил най-богатият в ромската махала в Пазарджик. През 2005 г. в ромския квартал било започнало разделение между жителите. Според свидетеля това се е случило, когато е построена джамията "Абу Бекир" и Ахмед Ахмед е станал "нещо като религиозен водач". Тогава той е проповядвал, че християните и евреите трябва да бъдат убити и заклани и че щели да отидат в ада.

Според свидетеля след проповедите на Ахмед Ахмед имало промяна във вида на жените, като те се забулвали и не общували с останалите. Според него тази промяна е най-очевидна през последните 2 години.

По думите на 005 Ахмед Ахмед ползвал не само джамията, но и кафенето в квартала за своите проповеди. Призивът "поклон пред тези, които режат глави за вярата си” обвиняемият бил направил на сватба на сина на жител на квартала.

Тайният свидетел бил присъствал на качването на ислямско знаме в ромския квартал през 2005 година, след което Ахмед е съден. Според тайния свидетел подсъдимията е проповядвал, че който умре за вярата си, е герой.

В момента се разпитва следващия таен свидетел.

Източник: inews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини