От х:

Днес в x:

Паралелните раси хора – хобитите и гигантите

Паралелните раси хора – кои са били те ? Кои са били тези митични хобити  и гиганти  и защо са изчезнали, а е останал само нашият вид….

Старият завет разказва как бъдещият цар  на Израел Давид като юноша , успял да  победи гиганта Голиат с камък от прашката си. Макар мнозина да смятат, че това е само  мит, наскоро открити по време на разкопки през 2005 г. в Израел древни надписи върху глинени парчета свидетелстват, че Голиат може и да е съществувал реално.

Надпис с думите «Alwt и WLT» според проф. Аарон Демски, съвпада с името Голиат. Изследванията потвърждават, че надписът е издълбан около 950 г. пр. Хр, и според  библейски учени съвпада с тогавашните събитията, пише emssuhome.net

Но потвърждаващите съществуването на митичнaта личност Голиат древни надписи, неочаквано повдигат по-интригуващ въпрос – дали е бил гигант Голиат?

Доказателства, събрани от цял свят през миналия век показват, че  съществуването на истински гиганти не е твърде странно. В действителност, тези открития предполагат, че човечеството в древни времена може да е съществувало в три размера: гиганти, хора и хобити.През есента на 2004 г. група изследователи, работещи в Индонезия, откриват останките на мъже от расата на “хобитите” с размери не повече от три фута. Изследователите открили, че тези малки хора са живяли заедно с човека преди около 13 000 години.Изследователският екип, заедно с индонезийския палеонтолог проф. Т. Джеймс, нарекли представителите на тази миниатюрна раса Homo florescence в чест на индонезийския остров Флорес, където са намерени скелетите. Някои казват, че тези хобити все още бродят из джунглата, което накара много изследователи през последните години да посетят острова в търсене на живия мит.

За расатa на гиганти има повече материал. Останки  от гиганти са намерени в почти всяка част на света: Тунис, Пенсилвания, Глен Роуз, Тексас; Гаргаян на Филипините Сирия, Мароко, Австралия, и по целите  Урбаски планини в Испания. Може би най-популярен и научно признат пример е “Гигантът Джава”, намиращ се в южната част на Китай.

Източник: 30dumi.eu

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини