От х:

Днес в x:

България е най-разследваната за измами страна от ОЛАФ. Вестниците в събота

„Дума": България е най-разследваната за измами страна от ОЛАФ

Страната, срещу която ОЛАФ води най-много разследвания, продължава да е България. Предупреждение за плашещата статистика бе направено вчера от говорителя на службата Йохан Уолт. Той обяви, че през 2011 г. срещу България са заведени цели 78 проверки, а за тази година вече има 42. Според Уолт обаче имало вероятност да оглавяваме негативната статистика заради големия брой сигнали до ОЛАФ, което не се случвало в други държави.
Проблемите около усвояването на евросредства, които са докладвани в ОЛАФ, включват и 31 сигнала за структурните фондове в периода 2007-2011 година. Те са на стойност 4,6 милиона евро, допълни Уолт. Говорителят на службата обясни, че ОЛАФ се опитва да намали голямата продължителност на разследванията, защото средно едно от тях трае 29 месеца.

"Труд": Брюксел се стресна, че ще спрем Македония за ЕС

Европейската комисия се стресна, че България може да блокира преговорите на Македония за еврочленство.
Повод за това станаха думи на външния ни министър Николай Младенов в парламента, че ще вземем решение дали да подкрепим Скопие в зависимост от поведението на македонското правителството спрямо нас. Дипломат №1 каза, че тенденциозно в югозападната ни съседка се изгражда негативен образ на България.
"За пръв път по такъв открит и публичен начин България изразява резерви към започването на преговори за членство с Македония." Така европейски представител, пожелал анонимност, коментира думите на Младенов.

„24 Часа": 1,7 млн. лв. лапнали фирми на Гюнай Сефер, нищо не построили

Депутатите от ДПС Митхат Табаков и Гюнай Сефер се разследват заради 5 договора за строителство и ремонт за над 1 700 000 лв. общо, съобщиха вчера от прокуратурата. Парите са получени от фирми на Сефер, без да е направено това, за което са платени.
Договорите са от 2005-2007 г., когато Табаков е кмет на Дулово, а Сефер общински съветник и собственик на няколко дружества.

„Новинар": Топлото губи 24 на сто от енергията по тръбите

Топлофикациите в страната губят 24% от енергията по преносната мрежа. Това съобщи шефът на дирекция „Сигурност на енергоснабдяването" в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма Димитър Куюмджиев.
Разхищението за София е 18 на сто, допълни той. Основен проблем в топлофикационните дружества са старите инсталации. Турбините им не са обновявани, откакто са монтирани, обясни Куюмджиев. Той изтъкна, че въпреки критиките клиентите на топлофикациите се увеличават. Мераклии да ползват парно има най-много в градовете Русе, Сливен и София. Отлив на абонати има обаче в Бургас.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини